VitaKatalog

59 B e z p l a t n á i n f o l i n k a V i t a H a r m o n y® : 8 0 0 1 8 2 5 7 2 smus jsou značně ovlivňovány také příjmem mastných kyselin ze skupiny omega-6. Zdrojem omega-6 mastných kyselin jsou v dnešní době velmi využívané průmyslově zpracované oleje – slunečnicový, sojový. Poměr mezi příjmem omega-6 a omega-3 mastných kyselin by neměl být větší než 5:1, ve skutečnosti je několikanásobně vyšší. Navýšit přijem omega-3 mastných kyselin Vám může pomoci přípravek Rybí olej 1000 mg. Speciálně pro vaše děti byl navržen příravekOmega 3 extra DHA. Želatinové tobolky, které jsou malé velikosti pro velmi snadné polykání, byly navrženy primárně pro děti od 3 let, ale jejichužívání je vhodné také pro dospělé, kteří neradi polykají velké tobolky. Přípravek Omega 3 extra DHA je unikátní extra vysokou koncentrací omega-3 mastných kyselin – především kyseliny DHA (dokosahexaenové) a EPA (eikosapentaenové). Rybí olej je také přirozeným zdrojem vitaminů rozpustných v tucích – A, D a E. Vzhledem k vysoké náchylnosti rybího oleje k oxidaci je při výrobě tobolek použita směs tokoferolů, jako přirozených antioxidantů, které účinně chrání omega 3 mastné kyseliny před znehodnocením. Rybí olej ve formě tobolek zajistí komfortní užívání v porovnání s tekutým doplňkem. Tobolky s rybím olejem od VitaHarmony® jsou vyráběny z pečlivě vybraných surovin a jejich kvalita je přísně kontrolovaná. Díky speciálnímu výrobnímu procesu je zajištěno, že tobolky neobsahují kontaminující látky, jako jsou například těžké kovy (olovo, kadmium, rtuť nebo arsen) nebo další chemické látky. Tobolky Rybího oleje 1000 mg a Omega 3 extra DHA neobsahují cukr ani umělá sladidla, a jsou proto vhodné i pro diabetiky. Tobolky neobsahují lepek ani laktózu, a jsou proto vhodné i pro celiaky a osoby trpící laktózovou intolerancí. Tobolky neobsahují žádná barviva ani kon- zervanty. Hlavním zdrojem důležitých omega 3 mastných kyselin ve výživě člověka jsou především ryby a další mořští živočichové. Průměrná celosvětová spotřeba ryb je v současnosti asi 18 až 19 kg na osobu za rok. V rámci Evropy je průměrná spotřeba asi 22 kg ryb na osobu za rok. V České republice je bohužel spotřeba ryb mnohem nižší – v průměru asi 5 až 6 kg na osobu za rok. Pro optimální zásobení omega 3 mastných kyselin se doporučuje konzumovat minimálně dvě porce ryb za týden nebo obohatit svůj jídelníček o kvalitní doplňky stravy.

RkJQdWJsaXNoZXIy Nzg5MDg=